środa, 9 marca 2016

WANILIOWY PUDDING JAGLANY Z CHIA, SLONECZNIKIEM I WIORKAMI KOKOSOWYMI.



Nie wiem czy wiecie, ale smaczne puddingi mozna przygotowac tez z kaszy jaglanej. Z pewnoscia sa o niebo zdrowsze. Moje dzieci znowu sie nabraly i zjadly ze smakiem :D


SKLADNIKI: 

- kasza jaglana
- mleko (u mnie sojowo-ryzowe)
- lyzeczka oleju kokosowego
- miod 1-2 lyzki
- nasionka z polowy laski wanilii lub cukier waniliowy
- wiorki kokosowe
- slonecznik uprazony
- chia




Wykonanie.

Kasze z olejem, wanilia i miodem gotujemy w mleku w stosunku 2 (mleko) do 1 (kasza). W razie ewentualnej potrzeby dolac mleko. Gdy ugotowana kasza lekko ostygnie blendujemy ja na gladko. Gdybyscie woleli rzadszy pudding to dolac mleka. Gdyby byl niezbyt slodki to doslodzic jeszcze miodem. Nie podaje dokladnych ilosci, bo kazdy ma inny smak :D Pudding nakladamy do miseczek, posypujemy wiorkami kokosowymi, chia i slonecznikiem. Smacznego!


Nie zapomnij polubic moja strone na FB, gdzie codziennie pojawia sie nowy zdrowy przepis ---> PAPILIONKA NA FB


Kasza jaglana na słodko i słono

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz