czwartek, 14 stycznia 2016

JAGLANKA KAKAOWA Z MALINAMI, BANANEM I MIGDALAMI.


Tak sie zastanawialam co tu wyczarowac. Mialam mrozone zolte i czerwone malinki od rodzicow z ogrodu i banany. I tak sobie mysle. Owsianka? Kasza manna? A moze jaglanka? Jaglanka! :D I tak tez powstala jaglanka o smaku kakaowym z owocami.

SKLADNIKI:
- maliny
- banan
- kasza jaglana
- kakao
- miod
- siemie lniane
- chia
- mleko roslinne (u mnie owsiane)
- migdaly
- cynamon, imbir, kolendra


WYKONANIE.
Kasze przeplukac ,aby pozbyc sie goryczki i ugotowac w mleku z dodatkiem oleju, siemienia, chia i kakao. Gotowac okolo 20 min. Pod koniec gotowania dodac przyprawy. Jak nieco przestygnie poslodzic miodem. Kasze dajemy do miseczek, posypujemy malinami, plasterkami banana i potluczonymi migdalami. PYCHA!

Kasza niejedno ma imię i oblicze- edycja II- ciasta i desery

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz