sobota, 14 listopada 2015

CIASTECZKA OWSIANO-BANANOWE (MIEKKIE).

Naszlo mnie dzisiaj  na cos slodkiego. Pomyslalam, ze moze zrobie ciasteczka owsiane. Przegladnelam co mam w szafce i okazalo sie, ze bedzie z czego zrobic :) Lepsze to; niz leciec po snickersa do sklepu ;)


Co bedziemy potrzebowali?

- 1 lyzka miodu
- 1 lyzka oleju kokosowego
- platki owsiane
- platki migdalow
- siemie lniane
- preparowany amarantus
- slonecznik
- rodzynki
- wiorki kokosowe
- 1 banan

Ilosci przy platkach owsianych, migdalowych itd. nie podalam, bo to wedle gustu, kto jakie skladniki najbardziej lubi. Po prostu po dodaniu wszystkich skladnikow, masa ma byc zbita, ale nie rozsypywac sie zbytnio.

Wykonanie.
Ugniatamy banana; np. widelcem. Dodajemy miod i olej. Mieszamy. Dodajemy wszystkie pozostale skladniki i dobrze mieszamy, aby wszystko sie ladnie polaczylo. Lyzka nakladamy w papilotki do muffinek, tak gdzies do polowy wysokosci. Nie powinny ciasteczka po prostu byc za grube. Jak ktos chce, mozna wylozyc na papierze do pieczenia i lyzka uformowac ciasteczka. Pieczemy w temperaturze 160 stopni przez okolo 20-25 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz